Mijn naam is Mariël van der Meer, 47 jaar oud en als ik dit deel van de website nooit meer update ben ik dat over 10 jaar nog….
Ik ben getrouwd en woon in het Drentse Dwingeloo.
Mijn moeder heeft mij de liefde voor fotografie meegeven. Zij was geen fotograaf, maar de camera ging wel altijd overal mee naar toe en ze maakte prachtige beelden. Zo kreeg ik ook al vrij jong een eigen camera, het oude toestel van haar.
Naarmate ik ouder werd, werden mijn eigen camera’s ook steeds beter. Maar veel verder dan foto’s maken als hobby kwam het niet. Waarom: geen idee, nooit over nagedacht dat je daar ook professioneel iets mee zou kunnen doen!
Na mijn grafische opleiding heb ik jaren in de grafische sector gewerkt als 4-kleuren offset monteur (de voorloper van het huidige DTP-en). Daar is inmiddels alleen nog documentatie over te vinden in het museum.
Na 12 jaar heb ik door toeval (?) de overstap gemaakt om bij een fotograaf te gaan werken. GEWELDIG! Niet alleen het fotograferen, maar ook het afdrukken van foto’s was een fantastische ervaring. Hier heb ik echt heel veel geleerd. Dit was in de tijd dat de analoge fotografie de overstap begon te maken naar digitaal. Dat was voor mij best een grote overgang…
Hoezo pixels, digitale zoom, memory kaartjes enz. Ik wilde gewoon een filmrolletje van 36 opnames met 400 ASA.
Maar uiteraard ben ik jaren geleden ook overgestapt op digitaal fotograferen.
En dan is er nu  “Farmer Pixels by Mariël”. Ik fotografeer nog steeds van alles wat voor mijn lens komt, maar mijn hart ligt in de agrarische sector. Mijn eigen koe, geiten, schapen, honden en katten zijn gewillige modellen. En daardoor kreeg ik weer de vraag: “waarom doe je daar niets mee, professioneel dan?” Daar had ik dus nog steeds geen antwoord op. Totdat je op een druilerige dag denkt: “waarom ook niet?”
Dus daarom: “Farmer Pixels by Mariël”.